"OPDAT WIJ NIET VERGETEN"

Initiatiefnemers monument Lancaster in Zelhem zoeken financiële steun

Initiatiefnemers monument Lancaster in Zelhem zoeken financiële steun

ZELHEM – De Initiatiefgroep Monument Lancaster ED470 Zelhem, bestaande uit Bert Schieven, Jan Wolsink en Gerrie Evers, is naarstig op zoek naar financiële middelen voor het beoogde monument ter nagedachtenis van de omgekomen/vermiste bemanningsleden van de Britse Lancaster bommenwerper ED470. De Zelhemse initiatiefnemers willen op 23 september 2024, tachtig jaar na dato onder het motto: ‘Opdat wij niet vergeten’, een herdenkingsmonument onthullen.

Doordat de financiële dekking nog lang niet rond is, hebben de initiatiefnemers de hulp van de Zelhemse ondernemers en inwoners nodig. Zij hopen dat de Zelhemse samenleving dit initiatief steunt door een geldbedrag te doneren.

Helpen van dit initiatief kan door een donatie te storten op banknummer NL89 RABO 0379693992, t.n.v. Stichting Naoberschap Zelhem: ovv. ‘Monument Lancaster’. Zij denken dat mede door deze donaties dit project tot een succes kan leiden.

Over de Lancaster
Op 23 september 1944 crashte een Britse Lancasterbommenwerper van de Royal Air Force in een weiland langs de Hummeloseweg. Van de bemanningsleden werd niets teruggevonden, ze werden vermeld als vermist. Een situatie die zou duren tot oktober 2013, toen werden de restanten van de bommenwerper geborgen. Van de vliegeniers echter werd ook tijdens de berging niets teruggevonden. Inmiddels heeft de Britse overheid en de Britse oorlogsgravenstichting erkend dat het de Lancaster ED470 betrof.

Mail voor meer informatie naar ed470@geversweb.nl of kijk op Facebook.com monument.lancaster.ed470.zelhem